Cassowarie gezien!!!!!
Door: Edwin, Judith, Tessel & Romijn
Blijf op de hoogte en volg Edwin
31 Juli 2011 | Australië, Wonga
We zitten nu op een camping iets zuidelijker dan onze laatste plek. Het zal ongeveer 40 tot 50 kilometer zuidelijker zijn, maar toch al gauw een dik uur rijden. De camping ligt aan de zee en het is een hele grote camping. Het grootste deel wordt “bewoond” door caravans op de powered sites en de unpowered sites zijn bijna leeg. Ik denk dat slechts rond de 15% bezet is dus bij ons (op de upowered sites) is het heerlijk rustig. De tent was weer sneller opgezet dan de afgelopen twee keren dus we worden al ervaren kampeerders
We hebben gekozen om wat langer in de regio te blijven omdat we nog genoeg leuke dingen te doen hebben. Plus dat we willen gaan snorkelen met de kids op het Great Barrier Reef . Nu we er dan toch zijn moeten we dat ook doen, vinden we. Morgen gaat dat gebeuren.
Gisteren, 30 juli hebben we een rustige start gemaakt. Er moest kleding gewassen worden en Edwin en de kids begonnen de dag met een duik in het ‘ijskoude’ zwembad. Dat was dus van korte duur. Daarna zijn we gaan lunchen bij een exotic fruit farm, High Falls. Kennelijk was dit een belangrijke farm voor Australië als proeftuin voor het kweken van geïmporteerde exotische vruchten. Ondertussen heeft het zijn functie verloren, maar je kunt er vruchten proeven en ook gerechten eten waar fruit in verwerkt is. Dus dat laatste hebben we gedaan en het vruchten proeven was er helaas niet. Maar we hebben toch wel een hele nieuwe vrucht ontdekt die bij onze gerechten op het bord werd geserveerd. Kijk maar naar de foto’s. Eten Tessel en Judith nu een vis of is het iets anders????? Rara wat is het? ;-)
Na de lunch zijn we naar een kleine dierentuin gereden bij de camping om de hoek. In deze dierentuin zijn alleen inheemse dieren, waaronder alle zwarte kakatoes. De zwarte met de rode staart kenden we wel, maar met de witte veren in de staart of met de gele stippen/vlekken op de kop…die kenden we nog niet. Een hele leuke dierentuin, echt een aanrader! Toen we weer terugkwamen op de camping hadden zich toch wel wat andere gasten geïnstalleerd. En wat bleek, er liep een Nederlands meisje rond, Sterre van 9. Tessel heeft dus een gezellige avond gehad en lag veeeeel te laat op bed. Wij kregen wat tips van de ouders, Sterre’s moeder had al vaker in Australie gereisd en ook familie wonen in de buurt van Brisbane.
Vandaag 31 juli zijn we ‘s ochtends vroeg vertrokken om een wandeling te maken in de Mosmann Gorge. Eerst even ontbijten in de High Falls, want dat kan alleen op zondagochtend, en daarna naar de kloof. En we vielen meteen met onze neus in de boter. Een cassowary! En jonge cassowary die nog niet zo heel groot was, maar wel heel mooi. Dus ook die wens is nu in vervulling gegaan. Nu alleen nog een koala (je moet altijd iets te wensen blijven houden ;-) ). We hebben veel foto’s gemaakt en de twee beste uitgekozen. En verder was de wandeling in de Gorge echt heel mooi. Een mooi regenwoud met veel fig trees. Ongeveer 4 kilometer gewandeld in 2,5 uur. We kwamen uit bij een klein meertje met een piepklein strandje en ook visjes in het water. En heel veel bomen met een uitleg waarvoor de Aboriginals en andere bosbewoners de bomen of vruchten daarvan gebruikten.
Daarna naar Port Douglas gereden om alvast te kijken waar we moeten zijn voor het snorkelen. Na die stevige wandeling hebben we ook lekker gelunched in de haven. Morgen moeten we om 8.40 uur aan boord en dan varen naar het rif. We hebben er zin. En we hebben ook al onze eerste vissen gezien, een inktvis, twee baracuda’s en stuk of 10 catfish. Plus twee kleine gestreepte visjes, door ons gedoopt als racevisjes.
Slaap lekker!
31 Juli 2011 - 11:29
Marianne:
Gefeliciteerd! En ik ben blij dat ik eindelijk weet hoe zo'n cassowarie er uitziet. Ik had wel al een foto gezien van een vreemde vogel en vermoedde dat dat er een was maar wist het niet zeker. Wat een wonderlijk dier is dat. Is het een loopvogel of kan hij ook vliegen? Familie van de struisvogel misschien? Alhoewel die natuurlijk niet zo kleurrijk zijn en geen "hoedje" hebben.
Mooie foto's weer van het regenwoud. Jullie zullen straks wel weer erg moeten wennen aan de polder! Maar bedenk dan maar dat dat ook een bezienswaardigheid is en wereldberoemd.
Overigens hebben jullie vorige keer toch een panda in het wild gezien? Dus zul je toch een andere reden moeten bedenken maar voorlopig zitten jullie nog een hele maand in Australië.
Het zal wel een vrucht zijn die Judith en Tessel aan het uitpluizen zijn maar het ziet er inderdaad vreemd uit. Was het eigenlijk lekker?
Wat heeft Romijn een mooi T-shirt aan. Stoere dino's.
Tessel, je moet me echt even vertellen of die kangoeroes zacht zijn of stug. Ze zien er zo knuffelig uit maar ik heb geen idee of dat ook zo is. En kon je die struisvogel ook aaien?
Het is hier nog steeds grijs maar gelukkig wel droog. Morgen schijnt het beter te worden. Ach, we blijven goede hoop houden.
Heel veel liefs! -
31 Juli 2011 - 15:13
Hedwig:
Haha, die vrucht heet in het Indisch een durian... hij is zoet en sappig, maar heeft een doordringende geur als hij rijp is... Wij waren (en zijn nog steeds, denk ik) er dol op, lekker zoet en sappig... Niks geen vis, de schil is groen en bobbelig en hij heeft grote pitten... Vond jij 'm ook lekker, Tessel?
Romijn, heb je nog meer kleine diertjes langs het water kunnen vangen? Die wallabies laten zich altijd aaien, ze zijn gewend aan mensen.
Wat leuk dat jullie zulke goede plekken hebben gevonden om te kamperen. En ik ben benieuwd wat jullie vandaag bij het snorkelen in het Great Barrier Reef allemaal hebben gezien. Toen ik daar snorkelde zwom een hele school grote, zwarte vissen om me heen, ze deden net of ik een onbelangrijk obstakel was waar ze gewoon omheen moesten... Voor mij geweldig, want ze maakten een klikkend geluid en dat was me toch een ervaring... Ging veel te snel voorbij...
Ik ben benieuwd naar jullie verhalen, liefs, xxxx -
01 Augustus 2011 - 09:03
Machteld:
He hoe heet dat ding nou toch, op anzania heb je ze volgens mij ook. Sweet.... Ja die zijn lekker!!