Great Barrier Reef - Reisverslag uit Wonga, Australië van Edwin Bueren - WaarBenJij.nu Great Barrier Reef - Reisverslag uit Wonga, Australië van Edwin Bueren - WaarBenJij.nu

Great Barrier Reef

Door: Edwin, Judith, Tessel & Romijn

Blijf op de hoogte en volg Edwin

01 Augustus 2011 | Australië, Wonga

Vandaag was het dan zo ver, snorkelen op het Great Barrier Reef. We hebben gekozen om naar het outer reef te gaan omdat daar meer te zien is. Maar het is dan ook een stukje verder varen. Ongeveer 1,5 uur. Met op 3 verschillende plekken een uur snorkelen.
Het weer was erg zonnig vandaag, wat fijn is voor het zicht en de kleuren. Maar de wind was echt hard. We hebben golven gehad van twee meter hoogte (top-dal) en daar gingen we met 27 knopen over heen. Dus het was knallen over het water, stuiteren over de golven, heen en weer slingeren en veel boegwater. Pfffff, we waren blij dat we er waren.
We hadden wel voorzorgsmaatregelen genomen voor Tessel, want zij is het gevoeligst hiervoor. Dus we hadden zeeziektepilletjes gekocht. Maar achteraf had Edwin ze ook wel kunnen innemen :-(. Verschrikkelijk!

Maar gelukkig vergeet je dat snel als je daarna zoiets moois hebt gezien (en als je weer op land staat). Het snorkelen was echt prachtig en ging heel goed met Tessel en Romijn. Er waren van die drijfbare zwembuizen (noodles noemen ze die bij de Aussies) en die konden kinderen onder hun armen klemmen voor extra drijfvermogen. En dan zwemmen maar. Tessel ging als een speer over het rif en Romijn moest je nog een beetje duwen.
We hebben echt heel veel verschillen vissen gezien, mooi koraal, inktvisjes (cuttlefish), hele grote vissen die onder de boot hingen (te wachten op etensresten). Verder ook nog super grote "oesterschelpen", hele kleine felblauwe visjes, een soort van steenvis, een vis met een lange neus, papagaaivissen in verschillende kleuren, maanvissen....nou ja, te veel om op te noemen. De onderwaterfoto's zijn gemaakt door een crewmember en laten zien waar we het over hebben. Die haai is natuurlijk nog een bonus, die zijn wij 'gelukkig' niet tegengekomen.

Een super dag, maar we zijn doodmoe nu. Met de kaketoes op stok en lekker slapen!

• 01 Augustus 2011 - 10:16

Marianne:

Ik kan me levendig voorstellen dat zo'n vaartocht over hoge golven niet erg maagbestendig is. Ik heb er al last van als ik nog aan de wal lig laat staan op zee. Jammer dat Edwin geen pilletje had genomen. Het is gewoon niet leuk als je zeeziek wordt. Maar het is natuurlijk wel een heel bijzondere ervaring die je niet gauw zult vergeten. En jullie zien er wel heel stoer uit. En het is te zien dat het flink waaide, Romijn kan ik bijna zien rillen.
    Jullie zullen vast heel lekker slapen na dit avontuur. Mocht je dit nog lezen voordat jullie je bed opzoeken, welterusten en rust maar goed uit.
    Heel veel liefs.

• 01 Augustus 2011 - 11:28

Hedwig:

WOW... wat een geweldige plek, en jullie hadden een kleinere boot dan wij destijds... Daar konden 250 Japanners in (en dan een handjevol Europeanen... De zeezieke Jappen gingen gewoon helemaal onderin het schip zitten, daar had je het minste last van de golven, maar in jullie boot ging dat duidelijk dus niet... Wij hadden in ieder geval het bovendek voor ons alleen, lekker rustig en goed uitzicht... Ja, vergeleken met de Stille Zuidzee zijn de koralen, vissen e.d. veel groter in het Barrier Reef... De plek waar je mocht snorkelen was helemaal afgezet met kabels en boeien, en er stond een heuse strandwacht op de uitkijk, voor die jongens als op de laatste foto... die wil je toch echt niet tegenkomen 'in het echt'... Maar ik heb toen een echte tapijthaai gezien, hij lag doodstil op het zand, was een meter lang en keek waakzaam naar het gevaarte mens van anderhalve meter boven hem... We hebben een poosje doodstil naar elkaar staan loeren, geweldig... maar hij was banger voor mij dan ik voor hem dus ging hij er opeens pijlsnel vandoor... We hebben ook nog onderwater foto's van mij door een pro gemaakt... Wat zie je er stoer uit in die duikpakken, toch? Leuke herinnering, ook voor de kinderen!
    xxxx