De reis "naar huis" - Reisverslag uit Sydney, Australië van Edwin Bueren - WaarBenJij.nu De reis "naar huis" - Reisverslag uit Sydney, Australië van Edwin Bueren - WaarBenJij.nu

De reis "naar huis"

Door: Edwin, Judith, Tessel & Romijn

Blijf op de hoogte en volg Edwin

20 Augustus 2011 | Australië, Sydney

We zijn weer terug in Sydney. Het voelt een beetje als thuis komen, eerlijk gezegd. Zelfs de rit in Sydney zelf leverde uiteindelijk zijn aha-moment op: “oh, hier zijn we”. Maar goed, rijden in Sydney is toch wel pittig want er zijn veel snelwegen die elkaar kruisen, tolwegen en niet-tolwegen, tunnels, bruggen, etc., dus je moet op tijd kiezen, anders gaat het fout. Maar goed, met de navigatie en met Judith als co-piloot zijn we er weer veilig doorheen gekomen.

Vanuit Witta begon ons laatste deel van de reis. Op weg naar Byron Bay, ons reisdoel van deze dag. De reis leidde ons via het David Fleay Wildlife Park. Dit is een kleine sanctuary met veel verschillende inheemse dieren, waaronder een aantal bedreigde soorten. Bij de website van Romijn hebben we al geschreven over de tree kangaroo. Een bijzonder diertje, want het lijkt net een kruising tussen kangaroo, een aap en een beer. Het beestje loopt ook wel bijzonder over de takken, want het kan zowel springen als een kangaroo met zijn achterpoten (dus beide poten bij elkaar in de zelfde beweging), maar ook zijn achterpoten “lopend” gebruiken. Kangaroos kunnen hun achterpoten alleen maar tegelijkertijd gebruiken in de zelfde beweging. Klinkt als een nutteloos feitje, maar als je er naar kijkt en er op let is het wel bijzonder. Een leuke middag dus, en leerzaam.
Daarna snel door rijden naar Byron Bay. Dat bleek wel een leuk stadje maar iets te toeristisch naar onze smaak en daarom reden we door naar Lennox Head.
En dat was een hele goede keuze. Wat een leuke plek! Een heel mooi strand, wilde golven voor de surfers, mooie ondergaande zon, een heerlijk restaurantje voor de avond. Wauw, het was echt genieten. En de dag daarop werd het nog mooier. Ondanks de slechte voorspellingen (regen en 18 graden) bleek de ochtend zonovergoten te zijn. Dus besloten we om niet direct weg te rijden, maar te genieten van het moment. En dan worden alle rituelen in werking gezet: Romijn graaft een zandkasteel, Tessel wil zwemmen in de zee, Judith en Edwin lekker genieten van de zon en het mooie uitzicht. De zee was weer spectaculair en er waren veel surfers. En de zee nodigde ook wel uit om het even zelf uit te proberen met het bodyboard, maar Edwin is na 2 pogingen gestopt. De golven waren echt te heftig, er lagen ook rotsen op de bodem onder de branding (sommige surfers hadden zelfs helmen op, niet overbodig dus) en de zee was steenkoud. Maar goed, wel even leuk om te proberen. En daarna lekker springen met Tessel in de golven. Tessel werd zelfs omver gekegeld.
En als toetje (wat een lang verhaal weer), dolfijnen en walvissen gezien vanaf het strand. In de zee waren al Jan van Genten (of andere grote witte vogels) op een school met vissen aan het jagen. De vogels doken van grote hoogte in de zee met een grote plons en jagen op die manier op de vissen. En op een gegeven moment waren er ook dolfijnen op dezelfde plek die dezelfde school aanvielen. Fantastisch! En als klap op de vuurpijl, meerdere grote plonzen aan de horizon. Bultruggen die plezier hadden. Je zag alleen het witte schuim, maar toch een mooie ervaring. Plus nog een zeearend die vlak voor ons restaurantje in een telefoonpaal een vis zat te eten. Een ochtend vol strand- en natuurplezier.
’s Avonds zijn we aangekomen in een motel en vanochtend zijn we doorgereden naar Sydney. Het was even een flinke ruk maar nu kunnen we bijkomen en genieten van onze laatste week in Down Under. Het is onwerkelijk hoe snel de tijd is gegaan…we zijn terug bij ons startpunt.

Weer min of meer thuis!

• 20 Augustus 2011 - 19:10

Leonoor:

hallo familie van bueren,
    Wat een verhalen weer allemaal. Wij waren een weekje naar Beekbergen toe en dan heb ik toch weer een heleboel avonturen gemist, lees ik.
    HIer is het, zoals anderen al gemaild hebben, echt een snertzomer. Dus maar goed dat jullie daar zijn. Maar dit weekend zien we zowaar af en toe de zon (vanmiddag zelfs een paar uur) en dan is het wel heel fijn. De kinderen hebben weer lekker de hele middag buiten gespeeld!
    In beekbergen was het ook fijn. Ondanks het matige weer hebben we wel mooie dingen gedaan. Een dagje met stoomtrein, een paar keer indoor speeltuinen, lekker pannenkoeken eten en ijsjes eten.
    Morgen hopelijk naar het strand als het weer meezit!
    eveline kan nu echt heel goed lopen en kan ook steeds meer woordjes zeggen. Met name "mama"heeft ze nu bijzonder goed onder de knie, dus het is de hele dag "MAMA". In het begin was het nog wel leuk, maar nu... (hahahhaha!)
    Nog veel plezier daar en veel liefs van hier

• 20 Augustus 2011 - 20:13

Hedwig:

Nou ja, de laatste week alweer, jammer hè? Voor ons niet, want we willen jullie weer eens zien en knuffelen... Onze eerste dag in London is net voorbij, de twee kindjes zonder problemen op tijd in bed eb nu uitrusten van de toch wel intensieve bemoeienis met een 4 en 1,5 jarige... Ze zijn erg lief, Annabel is aanhankelijker dan ze ooit was. Ze had er geen enkele moeite mee dat pa en ma een paar daagjes weg waren en zij alleen moest blijven met opa en oma. Felix is een erg lief en ondernemend ventje, hij gaat heel graag met opa op pad, lekker een frisse neus halen of eventjes naar een speeltuin... Annabel is huiselijker en vindt niets leuker dan met oma iets bouwen van de duplo die ze heeft... Volgende keer meer... Veel liefs en knuffels, xxxx

• 23 Augustus 2011 - 21:31

Yvette :

Geniet nog volop van jullie laatste dagen!
    Liefs van Yvette

• 24 Augustus 2011 - 05:36

Rosette:

Hoi hoi,

Leuk om jullie verhalen te lezen! Veel plezier nog deze week en alvast een goede terugreis. Judith, ik zie je binnenkort weer op het werk; gezellig (voor jou zal het wel weer wennen zijn, denk ik..). Ik ben net terug ook de VS; superleuk gehad. Ben nu een beetje aan het bijkomen van de reis en de jetlag enzo.

Liefs, Rosette

• 24 Augustus 2011 - 20:38

Lilian :

Elke zondagochtend onder het genot van een kopje koffie jullie reisverhalen lezen begon al een aardige 'dagstart' voor mij te worden. Ik ga dat nog missen straks...Wat een mooie reis hebben jullie gemaakt. Geniet nog van de laatste dagen en een hele goede terugreis toegewenst! En ja.... vandaag kregen we de mededeling dat je ons team weer komt versterken. Kijk al uit naar je 'live 'verslag van al jullie belevenissen.... Groetjes en tot gauw!!

• 27 Augustus 2011 - 11:59

Petra:

Ook ik heb genoten van jullie verhalen.
    Wens jullie een goede terugreis en hang samen met Lilian aan je lippen de 5e ;)
    Groetjes

• 27 Augustus 2011 - 12:02

Oma Joke:

Hallo lieve Tessel en Romijn,
    Dit zal het laatste berichtje worden naar jullie,want jullie gaan dan toch echt bijna naar huis!!!!
    Geniet nog maar even lekker deze dagen in Sydney,hier in Nederland is het nog steeds rotweer..
    Opa en ik zijn vorige week zes dagen naar Amerika geweest,naar Los Angeles 2 dagen en ook twee dagen naar Las Vegas voor een kledingbeurs te bezoeken,samen met twee mensen van de zaak.Dat was wel even snel,snel.snel allemaal ,laat naar bed en vroeg weer op.wel een beetje vermoeiend, we zijn woensdag ochtend weer teruggekomen , en zijn nu nog aan het bijkomen!!
    In Las Vegas was het 40 graden,heeeel heet dus,maar wel een kurkdroge warmte, en we hebben ook niet zoveel buiten gelopen,hoor! S avonds om 11 uur was het nog 38 graden
    Nou,geniet nog even van jullie laatste weekend, Opa komt jullie van Schiphol halen, dikke kussen xxxxxxxxxxxxxx Oma Joke