Sunshine Coast Hinterland - Reisverslag uit Witta, Australië van Edwin Bueren - WaarBenJij.nu Sunshine Coast Hinterland - Reisverslag uit Witta, Australië van Edwin Bueren - WaarBenJij.nu

Sunshine Coast Hinterland

Door: Edwin, Judith, Tessel & Romijn

Blijf op de hoogte en volg Edwin

18 Augustus 2011 | Australië, Witta

Op dinsdag 16 augustus nemen we afscheid van onze fijne B&B en rijden weer een stukje landinwaards, het zogenaamde Hinterland in. We nemen de toeristische route die wat ons betreft een beetje saai is en toch wel erg om. Dus wagen we het op een binnenweg en worden direct ‘beloond’ met een zeer smalle dirtroad die langzaam omhoog klimt en ons trakteert op een prachtig panorama uitzicht. Deze regio hebben we 3 jaar geleden ook bezocht en we waren ook toen onder de indruk van het heuvellandschap en prachtige vergezichten. We pauzeren onderweg in Kenilworth, een knus gehucht, voor koffie in een bakkerij annex café. We moeten in het park aan de overkant naar het toilet en belanden dan in een heerlijke speeltuin. Dus koffiepauze gaat over in lunch en tussendoor proeven we kaas in de kaasmakerij aan de overzijde. We slaan vers brood, kaas en yoghurt in voor in ons nieuwe huisje en komen daar om een uurtje of 2 aan. Het is een lekker groot huisje en hoewel Tessel en Romijn ieder een slaapkamer kunnen hebben, kiezen ze ervoor samen te slapen. Ze hebben echt wel momenten dat ze elkaar erg in de weg zitten maar vandaag spelen ze de hele middag leuk samen en vermaken zich zo goed dat ze niet meer op pad willen. Dus besluiten we een bezoekje aan Maleny tot morgen uit te stellen en gaat Edwin nog snel even naar de Woolworths om het avondeten te halen. Dan kan Judith aan de was beginnen want de koffers zijn bijna leeg! We hebben verder een rustige middag ‘thuis’, ook best fijn.
Vandaag, 17 augustus ook zeer weinig gedaan. Lekker rond gereden in het gebied rondom Maleny, want dat is prachtig. We zitten hier bij de Glass House Mountains en daar zaten we 3,5 jaar geleden ook. En ja, we hebben ook precies dezelfde foto genomen van die bergen. Dat is de foto in landscape. Verder zitten hier een aantal aardige dorpjes waar veel arts en crafts, gallerietjes en cafeetjes te vinden zijn. Heel gezellig en lekker relaxed. En we hebben een kingfisher gezien. Dat is die wazige foto met iets rood in het midden
Verder zijn de voorspellingen voor de komende dagen niet zo goed. Koud weer (onder de 20) en geregeld regen. We willen nog naar Byron Bay en Port Macquarie. Byron Bay omdat het daar heel mooi schijnt te zijn en naar de Port M. Voor het varen in een bootje op zoek naar de walvissen. Het eerste gaat wel lukken, maar of het varen in een RIB (zo’n snelle opblaasbare speedboot) ook echt gaat lukken weten we nog niet. Het gaat namelijk ook waaien en dan wordt de zee ook echt onstuimig. Dus misschien rossen we de komende 3 dagen gewoon in één keer door naar Sydney. We hebben de auto nog 3 dagen verlengd dus we kunnen schuiven in ons schema als het uitkomt. En dan gaan we gewoon nog dingetjes doen vanuit Sydney, zoals bijvoorbeeld de Blue Mountains bezoeken.

• 18 Augustus 2011 - 06:32

Barbara:

Howdie! Nog een week of twee en dan weer terug naar ons koude kikkerlandje?
    Wij zijn vandaag in Drenthe bij de schoonfamilie in een heel andere omgeving dan waar jullie nu zijn. We zitten in een boerderij en onze buurman is een echte boer. Gisteren hebben Mindel en Benthe de koeien uit de wei gehaald om ze te melden. Allez allez, riepen ze steeds. En daarna heeft Mindel zelfs heel even een koe gemolken.... Dat zijn ook heel bijzondere avonturen!

• 18 Augustus 2011 - 17:14

Marianne:

Tja, Vijfhuizen begint weer in zicht te komen. Wel vergezichten maar iets minder spectaculair dan wat jullie nu te zien krijgen. Lekker dat jullie de auto nog even langer mogen houden. Het is wel te hopen dat de "slechte" weersverwachtingen meevallen. Het is nog altijd beter dan hier.
    Wat leuk dat Tessel staat te koken. Op haar weblog kan je inderdaad het recept stap-voor-stap volgen en het ziet er heerlijk uit. Ze mag dat bij mij ook doen. Schort meenemen natuurlijk.
    Wat is dat trouwens voor een eng beest op de foto? Ziet er vervaarlijk uit. Liep die zomaar rond?
    En wat een leuk huis. Sliepen jullie daar?
    Nou, lieverds, geniet nog volop van jullie laatste dagen down under.

• 19 Augustus 2011 - 10:14

Hedwig:

Wat een mooi huis waar jullie hier in zitten! Het ziet er erg romantisch uit... Hoe heet dat varaanachtige beest van de foto? Zeg Tessel, koken kun je niet vroeg genoeg leren, dan kun je tenminste eten wat je zelf lekker vindt, en hoef je niet afhankelijk te zijn van een kok die misschien niet maakt wat jij lekker vindt, toch?! En kun je mama en papa af en toe verrassen met een lekkere maaltijd zodat zij niet hoeven te koken...
    Wij zitten nu in London en knuffelen en spelen met Felix en Annabel. Heerlijk... Gisteren zijn we aangekomen en de kinderen moesten nog even weer aan ons wennen, maar voordat de dag om was mocht ik Felix al aan de hand houden, zo vlug is hij weer aan zijn oma gewend... Annabel speelt de hele dag graag verstoppertje met opa en soms moet oma meedoen, dan mag ik beneden gaan 'counten' terwijl zij boven gaan verstoppen... hahaha, Annabel gooit de twee talen gewoon door elkaar! Morgenochtend vroeg vertrekken Ben en Claire en staan wij er alleen voor...
    Genieten jullie nog maar even door, tot de volgende keer, xxxx

• 20 Augustus 2011 - 09:48

Jan & Machteld:

hi guys,
    Zijn zelf net terug van 2 weekjes zwitserland, vandaar een ogenschijnlijk gebrek aan belangstelling in jullie reisverslagen. Niets is minder waar.
    In jullie vorige verslag, liet je de naam Rockhampton vallen. Ben geweldig benieuwd of daar nog sporen zijn te zien ( moet haast wel) van de ravage die de water overvloed van het begin van het jaar heeft aangericht. Zoals je weet probeerde ik toen in Hervey Bay en Gynpie uit te komen vanuit Brisbane en heb dat plan op moeten geven.
    Geniet van de laatste paar dagen.
    Zijn uiteraard geweldig benieuwd naar jullie verhalen.