15 juni, you cute little blond boy and blond girl - Reisverslag uit Denpasar, Indonesië van Edwin Bueren - WaarBenJij.nu 15 juni, you cute little blond boy and blond girl - Reisverslag uit Denpasar, Indonesië van Edwin Bueren - WaarBenJij.nu

15 juni, you cute little blond boy and blond girl

Door: Edwin, Judith, Tessel & Romijn

Blijf op de hoogte en volg Edwin

16 Juni 2011 | Indonesië, Denpasar

Na 14 uur slapen met zijn allen hebben we de eerste stappen in het verslaan van de jetlag gezet. En het zijn flinke stappen gebleken, want de dag is heel goed verlopen. Niemand stortte in van de vermoeidheid, iedereen bleef actief. En we hebben dan ook een hoop gedaan!

De dag begon met een heerlijk ontbijtje dat geserveerd werd in de open huiskamer van de villa. Mixed fruit juice, scrambled eggs, croissantjes, koffie, melk, heerlijk allemaal (inderdaad geen Indonesisch ontbijtje met rijst). En dat allemaal rond 8.15 uur en we zaten allemaal aan tafel. En dat terwijl het dan 2.15 uur is in Nederland. En iedereen was gezellig
En zoals afgesproken met school heeft Tessel daarna netjes haar rekenwerk gemaakt en haar weblog ge-update. Toen dat na een uurtje op orde was, was het tijd voor ‘buitenspelen: ……zwemmen natuurlijk! Duikbrillen op en dingetjes opduiken. Opblaasstoeltjes erin en de krokodil. Lekker spetteren, leuk hoor.
Rond een uur of 12 kwamen Sonja en Gerard, de ouders van een vriendin (Yvette) van Judith. Gisteren werden we op het vliegveld ook door hen onthaald. Ze stonden daar te wachten op ons en dat was wel een leuke verrassing. Maar goed, nu waren ze op bezoek bij onze villa. Ze komen hier al 16 jaar dus ze kennen Bali heel goed. Het eerste (naast het kletsen) wat we gedaan hebben is Bokashi halen bij de apotheek. Dat is een olie-achtig kruidenspulletje dat helpt bij wondjes en dergelijke. Romijn is flink geprikt door muggen en aanstippen met deze olie helpt tegen de kriebel. Het is een lokaal product.
Na dit korte tripje achterop de brommer gingen we met de taxi in de buurt bij hun hotel lunchen. In het restaurantje kun je aanwijzen wat je wil hebben (rijst, groente, sambal, vlees, etc.) en als je dan je bord hebt laten vullen dan krijg je een kaartje mee met de prijs (zie foto’s). En later reken je dan alle kaartjes af bij de kassa.
Na de lunch, op naar het strand. We hebben een lange wandeling gemaakt op het strand. Op het strand lagen allerlei mooie schelpjes, stukjes koraal en de schilden van krabbetjes. Romijn was niet te houden natuurlijk. Alles moest mee. Tessel liep heerlijk in de zee met de golven. Niet te ver, want de zee kan verraderlijk zijn. Sterker nog, dit stuk strand is de plek voor surfen. Super hoge golven. Dus opletten geblazen, want ook de uiteinden van zo’n golf brengt veel water, dus als kind kan je omver geduwd worden.
Aan het einde van de wandeling hebben we heerlijk pisang goreng (gebakken banaan) en tempeh (soort van koeken met bonen erin) gegeten. Tegen zonsondergang (rond 18.00 uur) liepen we terug over het strand. Het gezegde op Bali is dat als je de zon in zee ziet zakken zonder een wolk ertussen dat je dan een wens mag doen. Het grappige is ook op Bali dat veel kinderen na school door de schoolbus op het strand worden afgezet. Hele scholen verzamelen zich rond dit uur op het strand. En daar liepen we dan tussen. En toen gebeurde het, die kinderen wilden wel met ons op de foto. Nou, dat werd een heel gedoe. Tientallen kinderen voor en achter de camera rondom ons. Die kids hebben ook bijna allemaal een mobieltje, zoals je kunt zien op de foto’s. En vooral Tessel en Romijn waren in “trek” vanwege hun blonde haren. Ze wisten niet wat hen overkwam. Oh, you cute little blond boy en blond girl. Grappig hoor….. En oh ja, tussen de zon en de zee zat een wolkje, maar Romijn heeft toch maar wel een wens gedaan, voor de zekerheid. Welke wens? Tja, dat mag je niet verklappen natuurlijk!

Wat een heerlijke eerste echte volle dag op Bali!

• 16 Juni 2011 - 05:55

Jan & Machteld:

Machteld net op de fiets gestapt naar de praktijk en myself achter de computer.
    Heerlijk verhaal van jullie en stoer dat ook Tessel haar eigen blog bij aan het houden is. Als dat de mogelijke school inspecties of welke andere instanties danook, niet overtuigd, kunnen ze me wat mij betreft , de boom in en mogen ze zelf een boom uitzoeken.
    Leuke foto's en speciaal dat strand lijkt me een geweldige ervaring.
    Als dat zo doorgaat weet ik niet of ik alle verhalen zal kunnen verwerken. Sterf nu al (na een paar dagen) van jaloersheid.
    Genoeg voor vandaag. Mijn werk roept ook.
    Have a super day and trip. Zie uit naar de volgende aflevering.

• 16 Juni 2011 - 07:01

Oma En Opa:

Wat heerlijk voor jullie dat alles zo fijn gaat, geniet maar.
    Wij zitten nu in huis met de werkster, ze is geruisloos (heeft nog geen woord gesproken...), we hebben ontbeten en de eerste was zit in de machine. Gisteren was het prachtig weer maar vandaag erg regenachtig. Geen weer om naar Amsterdam of Haarlem te gaan, jammer. Maar we hebben boeken en sudoku's mee, dus gezellig binnenblijven.
    Gisteren de tuin wat water gegeven, je weet nooit of het echt gaat regenen als ze dat voorspellen, maar was dus niet nodig geweest. Helaas kan ik vandaag geen onkruid wieden, dan maar een andere keer, we komen nog terug...
    Als we weggaan gaat ook de stekker uit de computer, en maar hopen dat hij het weer doet als we de volgende keer van je eigen computer willen reageren...
    Veel liefs en knuffels voor de kleintjes, xxxx

• 16 Juni 2011 - 07:17

Leonoor:

wat een leuke foto's weer! Daar word ik hier in het enorm regenachtige nederland heel erg blij van!
    Dikke kus voor iedereen!

xxx leo

• 16 Juni 2011 - 14:01

(O)mama:

O, jongens, wat ziet dit er allemaal fantastisch uit. Alleen de geur ontbreekt nog. Wat een leuke foto's met die kinderen op het strand. Ik kan me voorstellen dat die van jullie een bezienswaardigheid zijn. Ik vind trouwens de foto van de handstand van Tessel prachtig.
    Het is hier vandaag echt rotweer. Het regent al praktisch de hele dag en het is erg klam buiten. Zo'n graad of 15 maar door het vele water erg vochtig. Jullie missen daar echt niets aan.
    Dat skypen is trouwens geweldig. Nooit geweten dat dat zo leuk zou zijn.
    Sterkte morgen met de "verhuizing" al heb ik totaal geen medelijden met jullie.
    Heel veel liefs en knuffels!!

• 16 Juni 2011 - 14:23

Annabel En Claire:

Lieve Tessel Romijn Judith en Edwin, Annabel vond de foto's erg mooi. Zij zou ook wel op het strand willen spelen. Vooral de handstand van Tessel maakt veel indruk. Leuk om te lezen waar jullie mee bezig zijn. xx.

• 16 Juni 2011 - 17:15

Opa Frits:

Hallo Tessel en Romijn, de frambozen in jullie tuin zijn erg lekker en er zitten gelukkig geen enge beestjes in. Oma Hedwig is enthousiast in jullie huis, alles wordt gewassen, gestreken (overhemden van haar schoonzoon!), gepoetst en ontdooid (de koelkast). Maar dat kan alleen maar omdat ik haar niet stoor... . In de hoek van de woonkamer, in de bruine leesstoel, lees ik stilletjes een boek van Thomas Verbogt over liefde en geluk. De regen zwiept tegen het raam. Ach, was ik maar op Bali onder een parasol!