Cape Tribulation - Reisverslag uit Sydney, Australië van Edwin Bueren - WaarBenJij.nu Cape Tribulation - Reisverslag uit Sydney, Australië van Edwin Bueren - WaarBenJij.nu

Cape Tribulation

Door: Edwin, Judith, Tessel & Romijn

Blijf op de hoogte en volg Edwin

27 Juli 2011 | Australië, Sydney

Het is woensdag 27 juli en we hebben het noordelijkste puntje van onze reis bereikt, Cape Tribulation. Dit is de baai waar Captain Cook veel problemen ondervond om aan land te komen met zijn schip The Endeavour. Voor de kust van deze baai komt het Great Barrier Reef aan land en daar liep hij met zijn schip op vast. De kaap van de troubles, de ellende en problemen. Maar goed, als je hier zit waan je je gewoon in het paradijs. Niks kaap van de problemen….gewoon het strand van het plezier, kuilen graven, voetballen, snorkelen, etc.
Dit is ook de enige plek ter wereld waar twee wereld erfgoed delen bij elkaar komen, de Great Barrier Reef en het regenwoud van Daintree, Queenland.

11 jaar geleden zijn we ook hier geweest op onze huwelijksreis. Met zijn tweetjes en nu dus met zijn viertjes. Dat is al een behoorlijke verandering en het landschap is hier ook veranderd. Althans in onze herinnering waren dingen anders. Bijvoorbeeld in onze herinnering was Port Douglas (de laatste grotere stad voordat je naar het noorden rijdt, waar echt weinig tot niks meer is) veel kleiner dan het nu is. In onze herinnering was het één straat met winkeltjes en restaurantjes met ook een camping in de stad. Ondertussen is het een aaneenschakeling van resorts geworden met veel winkels, koffiebarretjes, restaurants, etc. Kortom een echt ontwikkelde toeristenstad. In Port Douglas zijn we twee nachten gebleven in een appartementje van Verandahs. Het was heerlijk om hier even te zitten. Bijtanken, opladen van elektronische apparaten en slapen in een normaal bed.

Nu zitten we weer op een camping, Lync Haven aan de noordelijke kant van de Daintree River. Op een camping midden in het echte regenwoud. Lekker rustig plekje uitgekozen en de tweede keer van het opzetten van de tent ging alweer sneller. Afgelopen nacht ook weer heerlijk geslapen gelukkig, met heel veel dierengeluiden. Vooral vogels maar ook andere geluiden die we niet konden plaatsen :-0 En oh ja, ook nog een regenbui over ons heen gehad in de nacht, maar ja een regenwoud……dan vraag je er om natuurlijk, ook al is het nu het droge seizoen. En op de camping zijn ook allerlei dieren, vier parrots, 5 slangen, twee krokodillen van twee jaar oud en ongeveer 40 cm lang, maar ook 1 van 10 jaar oud en 3 meter lang! Nog één witte kaketoe, 2 roze en drie kleinere kaketoes (naam even kwijt). En natuurlijk worden die vogels gevoerd met de zaadjes en staan ze het aaien ook toe. En er zijn ook nog kangaroes en wallabies achter een hek. Tessel en Romijn mochten al naar binnen om te voeren en ook te aaien!

We waren op zoek naar onze camping van 11 jaar geleden op Cape Kimberley. Die hebben we wel gevonden maar was helemaal vervallen. We mochten ook niet even kijken op het terrein zelfs. Waarschijnlijk heeft de storm ook daar schade aangericht. Alles was in ieder geval ingestort. Maar het strand was nog steeds even mooi. Kijk maar op de foto’s.

Maar goed, vanochtend zijn we vertrokken voor een ritje naar het noorden. En nu zit ik het verhaaltje te typen op Cape Trib, in de schaduw van een grote boom. Romijn is aan het graven en heeft stokken gevonden die dan boten zijn. Tessel heeft net gezwommen in de zee met haar duikbril en Judith is met haar meegegaan.

Op het filmpje een indruk van Cape Tribulation

Jongens, jongens, wat een leven!

• 27 Juli 2011 - 13:13

Hedwig:

Ja, wat een lekker leven hebben jullie op dit ogenblik... Geniet maar!
    Wij zitten vandaag en morgen in Vijfhuizen, ik heb al een heleboel in de tuin gedaan, onkruid (dat is enorm hard gegroeid...) getrokken en gesnoeid, nog niet alles maar we hebben morgen nog. Het weer is verrukkelijk, niet te warm en toch lekker genoeg om in de tuin te zitten. Vandaag blijf ik nog even tuinieren, morgen willen we naar Haarlem om de stad te bekijken en om ergens koffie te gaan drinken. Hoop dat het dan ook nog lekker is. De plantjes binnen zien er ook nog goed uit, moet ze wel even verzorgen... Wij hebben hier ook een lekker leven, hoor!
    Tot de volgende keer, xxxx