Naar het noorden toe!
Door: Edwin, Judith, Tessel & Romijn
Blijf op de hoogte en volg Edwin
10 Juli 2011 | Australië, Sydney
Maar goed, de laatste dagen in Sydney. Vrijdag zijn we naar de vismarkt geweest. Dit is een behoorlijk toeristische plek, maar de vis is in ieder geval vers. Dus hebben we lekker buiten gegeten.
Gisteren hebben we eerst ontbeten in een klein bakkerijtje in Glebe. Heerlijke croissantjes, macarroon koekjes en lekkere koffie. Daarna gewandeld naar het maritieme museum in Darling Harbour. In het museum wordt veel aandacht besteed aan de ontdekking van Australië. Veel over James Cook maar ook erg veel informatie over de Hollanders en de VOC. Buiten het museum lagen ook een aantal boten waar we op mochten. Waaronder een replica van de Duyfken, de eerste boot die naar Australië voer (per ongeluk natuurlijk, zoals wel vaker, want men was bezig met de handel met Indonesië). 1606 was het jaar en de kapitein was Willem Janszoon. Overigens een heel klein bootje met maar 20 man bemanning met totaal geen luxe, zelfs niet voor de kapitein.
Daarna nog een marineboot en onderzeeër bekeken. Plus de James Craig, een dwarsgetuigd zeilschip waarmee vracht en personen werden vervoerd. De boot voer in de periode dat de stoomboten werden uitgevonden, dus die concurrentiestrijd werd vrij vlot verloren. Maar hier in Sydney wordt de boot onderhouden door vrijwilligers en er wordt om de twee weken mee gezeild op de zee.
Eind augustus zitten we nog een een week in Sydney. Waar we nu niet aan toegekomen zijn, kunnen we dan nog doen. Of de leuke dingen nog een keer ;)
Vandaag is het vooral voorbereiden voor het kamperen en het rijden naar het noorden. Cairns ligt 2400 km noordelijker, dus dat is een pittige afstand. Het zal vast wel een kleine week kosten voordat we echt gaan kamperen. Maar we hebben er zin!
10 Juli 2011 - 06:26
Hedwig:
Goedemorgen (voor ons dan...), wat leuk, jullie hebben er vandaag dus een echte boten-dag van gemaakt. Interessant al die verschillende vaartuigen waar ze vroeger de wereldzeeën mee bevoeren... Geniet van de laatste dag in het koude Sydney, eind augustus is het er vast wel weer veel warmer... Goede reis morgen en veel kampeerplezier in het noorden... Ben benieuwd wanneer we weer van jullie horen. In ieder geval zijn jullie steeds in onze gedachten. XXXX -
10 Juli 2011 - 09:38
Marianne:
Wat een prachtige schepen en weer een stukje Hollandse geschiedenis geleerd. Tja, we blijven trots op ons landje. Overal in de wereld is er wel iets van terug te vinden. Overigens ben ik blij dat we niet in die tijd leefden. Ik zie mezelf niet maanden op zo'n schip dobberen en geen idee hebben waar ik terecht zou komen. Er vanuit gaande dat ik in een ver vorig leven zeeman zou zijn geweest. Ik rijd liever ín mijn eigen Golfje i.p.v. zwalken óp de golven.
Voor jullie is het nu alweer avond en morgenochtend begint jullie grote avontuur. Rijd voorzichtig en geniet ervan.