18 en 19 juni
Door: Edwin, Judith, Tessel & Romijn
Blijf op de hoogte en volg Edwin
19 Juni 2011 | Indonesië, Sanur
Aan het eind van de ochtend hebben we geskyped met de vader van Edwin en met Joke. Ze zitten in Honk Kong nu. De vader van Edwin ging kijken bij nieuwe fabrieken in China. Toen hij weer terug kwam in Hong Kong was Joke ondertussen ook gearriveerd. Vanaf dinsdag komen ze ook in Bali, Dan zoeken we elkaar op om een deel van de vakantie samen door te brengen. Gezellig.
Verder zijn we op zoek geweest naar een bepaalde winkel van onze vorige reis. Edwin’s moeder wilde eigenlijk nog graag daar iets van hebben. De plek hebben we wel gevonden, maar het winkeltje bestaat waarschijnlijk niet meer. Helaas dus. Wel lekker gewandeld met de kids. Onderweg hebben we ook offermandjes gekocht. Deze offermandjes kom je overal tegen. Vooral voor de huizen of bij het “huistempeltje” (de mandjes moeten dagelijks vervangen worden en op feestdagen wel drie keer per dag. Nu met volle maan zijn het feestdagen) van de inwoners, maar ook bij winkels, het strand, op straat, in de auto’s en natuurlijk in de tempels…echt overal. En dat is op zich wel vrolijk, want de mandjes zijn van gevlochten bladeren. En ze zijn gevuld met bloemetjes, gras, sigaretten, oude muntjes, koekjes en snoepjes. Dus overal liggen er kleurrijke mandjes. Wel oppassen dat je er niet op staat. Maar goed, we hebben dus zelf ook offermandjes gekocht voor onze villa. Eentje voor de toegangsdeur en twee voor onze slaapkamers. Daar hoort kennelijk ook een wierookstaafje bij en die hadden we dan weer niet. Gelukkig had het personeel van de villa deze natuurlijk paraat liggen. Vervolgens hebben we ze neergelegd en de staafjes aangestoken. Op deze manier leren de kids (en wij) ook weer iets van de cultuur en religie.
Zondag 19 juni begon de dag met een heerlijk ontbijtje. Eerst even de offermandjes ontwijken die we zelf hebben neergelegd natuurlijk En het is vaderdag vandaag. Tessel had een mooie oorkonde voor Edwin gemaakt en hij kreeg ook een boek. Romijn zijn cadeau volgt nog want die was te groot om mee te nemen. Weer iets om naar uit te kijken.
Tessel heeft vandaag ook weer huiswerk gemaakt en Romijn vroeg nu ook naar zijn huiswerk, dus daar gaan we morgen mee starten. Dat is voor hem “pennenstreken” met een voorleesverhaal erbij. Op die manier leert hij al krullen maken die hij straks weer nodig heeft voor de letters.
Verder was het niet zo’n spectaculaire dag. We zijn ’s middags naar het strand gewandeld en hebben daar heerlijk gezeten en gespeeld. En weer gevliegerd, want nu is vlieger nummer twee getest. En die ging gelukkig, na wat aanwijzingen van een Balinees, ook de lucht in.
Morgen gaan we naar een wildlife park hier in Bali met witte tijgers. En daar willen we vroeg naartoe want anders wordt het te warm. Dus vanavond vroeg naar bed en morgen vroeg op.
Welterusten alvast voor iedereen.
19 Juni 2011 - 12:51
Marianne:
Die offermandjes zijn echt bijzonder. Ik herinner me dat zelfs in een chique modezaak de mandjes gewoon bovenop de kleding stonden. Uitkijken dus dat je ze er niet per ongeluk vanaf stootte. Ik zag ook dat de loslopende zwerfhonden dankbaar de mandjes plunderden voor zover er eetbare dingen inzaten. Misschien verstoppen de boze geesten zich wel in die honden en worden ze zo tevreden gesteld. Wie zal het zeggen!
Jammer van het winkeltje. Maar bedankt voor jullie moeite.
Hier is het nog steeds stormachtig en vochtig. Herfst lijkt het wel. Ik heb net de eerste vier supergrote frambozen van mijn struikje geoogst. Ze waren heerlijk!
Heel veel liefs en welterusten. -
20 Juni 2011 - 06:37
Hedwig:
Hoe is je vaderdag verlopen, Ed? Hebben de kinderen er nog aan gedacht? Wij hebben dus die Classic Cars rit gedaan, tot aan de wedstrijd kersenspugen (daar hebben we niet aan meegedaan, wel heerlijke kersen meegekregen. Daarna heeft Frits zijn boekjes gekregen voor vaderdag... Hij gaat ze vast een keer gebruiken als ik onkruid ga wieden... ;-)
De twee jongens hebben hun vader ook niet vergeten, ze hebben allebei gebeld. Hebben jullie nog een buggy staan, voor Moya en Sandy? If so, dan hoeven ze die van hun niet mee te nemen... Geef je snel een reactie, dan? Liefs en een fijne dag en voor straks, lekker slapen. XXXX -
20 Juni 2011 - 20:09
Margreet:
Lieve luitjes, ik lees dagelijks jullie verhalen. Wat heerlijk om ze te lezen en om te horen dat jullie zo genieten. En Tessel wat hebben ze prachtige bloemen in je haar gedaan. Kus voor jullie van ons.
Liefs en tot horens! -
20 Juni 2011 - 20:11
Margreet:
Trouwens mochten jullie het leuk vinden om te skypen dan kun je mij vinden onder mijn eigen naam. X