Rustig aan - Reisverslag uit Sydney, Australië van Edwin Bueren - WaarBenJij.nu Rustig aan - Reisverslag uit Sydney, Australië van Edwin Bueren - WaarBenJij.nu

Rustig aan

Door: Edwin, Judith, Tessel & Romijn

Blijf op de hoogte en volg Edwin

27 Juni 2011 | Australië, Sydney

Vanavond aan de eerste Cooper's Sparkling Ale. Dat is echt een heerlijk Australisch biertje. Weer eens iets anders dan een Foster's. De sparkling ale is een beetje cloudy vanwege de droesem en dat geeft ook weer een fris bittertje. Lekker hoor! Bij een Australisch restaurantje willen ze dit wel eens op de kaart hebben. Bestellen dan maar om te proberen!

Vandaag hebben we niet zoveel gedaan. Vooral heel erg rustig aan gedaan, huiswerk maken, kleren weer wassen en strijken, plannen maken voor de komende dagen en als afsluiter naar het Power House Museum.

Het museum is een design en science museum gevestigd in de oude energiecentrale van Sydney, Vandaar de naam. In het museum is van alles te zien, van de eerste stoomtrein in Australië tot aan satellieten die de ruimte in gaan. Leuk.
Overigens was er ook een ABBA-world tentoonstelling (?????). De Australiërs waren echt helemaal gek van ABBA. Op een documentaire heeft Edwin wel eens gezien dat bij een bezoek van ABBA de snelweg tussen de airport en Sydney helemaal vol stond met zwaaiende/hysterische mensen. ABBA was best leuk, maar zo leuk..... (sorry voor de fans).

Morgen gaan we op "schoolreisje" naar Manly. Dit is een buitenwijk van Sydney waar de aboriginals die daar leefden kennelijk zeer mannelijk over kwamen. Vandaar de naam :-)
In Manly gaan we naar de Ocean World en langs het strand lopen. En pakken we ook voor het eerst een ferry vanaf Circular Quay, het knooppunt van de ferry dienst in Sydney.

• 27 Juni 2011 - 08:24

Frits:

Leuk, die kindertekeningen bij jullie aankomst. Aanstaande woensdag zien Hedwig en ik Moya en Sandy bij het WK vrouwenvoetbal in Muenschen Gladbach. Australia against Brazil! Op dit moment, tien uur in de ochtend, is Hedwig naar de 'bottenkraker' hier op de hoek. Ze hoopt van wat pijntjes af te komen. Vanmiddag om 13.00 uur heb ik een lunchafspraak in het Arsenaal te Nijmegen met een jonge dame die zichzelf Gvantsa noemt. Ze studeert internationaal recht en ik heb haar familie (toen in Wijchen) geholpen met integreren in de Nederlandse samenleving; pa, ma en twee grote kinderen uit Georgië. Samen naar de Sociale Dienst, huurtoeslag, zorgtoeslag...uitgebreide formulieren invullen. Dat soort werk. Veel praten, uitleggen, gidsen. Nu met Gvantsa (ze is overigens een feest voor het oog) even bijpraten en haar toekomstplannen aanhoren. Beetje grappig: ze is heel bang voor spinnen! Na woensdag ga ik misschien naar de Rijn tussen Koblenz en Mainz, werelderfgoedgebied, leuke stadjes bekijken, foto's schieten, wijntje drinken. Maar ik wil ook weer eens naar Den Haag, mijn geboortestad. Banjeren door het oude Centrum, in het Kurhaus of bij Hotel Des Indes een kopje koffie drinken. Passanten (be-)kijken..., alsmede de winkeletalages in de Dennenweg. Bestaat die bakker, slager, kaasboer nog in mijn oude woonwijk het Bezuidenhout?

In het Sydney operahouse hebben je (schoon-)moeder en ik destijds Cyrano de B. gezien. Memories... Om verliefd te zijn heb je overigens geen lange neus nodig!

Liefs,
    Pa/Frits.

• 27 Juni 2011 - 08:28

Marianne:

Gelijk hebben jullie! Rustig aan, tijd genoeg om alles op je gemak te bekijken.
    Hier is het vandaag bloedheet en drukkend. Dus ook hier wordt rustig aan gedaan. Vandaag zijn Cees Jan en Eveline hier. Eveline heeft inmiddels de koektrommel gevonden en schuift daar nu hoopvol mee rond.
    Leuk om via jullie Sydney ook een beetje te leren kennen. Hebben ze daar ook een wijk "Womanly"? Anders moeten jullie die maar stiekem stichten want dit is discriminatie!!!
    Heel veel liefs vanuit tropisch Aerdenhout.

• 27 Juni 2011 - 09:26

Hedwig:

Leuk, die foto van de Rennie Mackintosh, hadden zij die roze niet? Er bestaan alleen twee versies van een roze en een groene...
    Ook interessant die musea in andere landen, niet? Ieder museum heeft zijn eigen verzameling...
    Moya en Sandy hebben zich gemeld, we gaan ze woensdag ontmoeten, ben benieuwd...
    Veel plezier daar en we skypen gauw een keer, goed?
    xxxx

• 27 Juni 2011 - 15:14

Hedwig:

ik zit nu achter jullie computer, maar mijn computer doet het niet... wil je een smsje sturen met het wachtwoord van het netwerk?

• 28 Juni 2011 - 06:20

Hedwig:

Ha jongens, de sms heeft gewerkt, ik werk nu met m'n eigen computer... super. Vandaag wordt het hier boven de 30 graden en vanmiddag barst het onweer los boven Nederland... Wees maar blij dat jullie in een stabiel klimaat zitten, al is het winter... Geef mij maar winter in Australia, soms nog beter dan zomer in Nederland, haha! Veel liefs en geniet van je vakantie.
    Ik heb trouwens de frambozen op proberen te eten, maar het zijn er zoveel en die zijn allemaal al bijna overrijp... hmmmm, Tessel, ben je niet jaloers?
    xxxx

• 28 Juni 2011 - 22:26

Yvette :

Ha Judith, Edwin en de kinderen,
    wat hebben jullie 't heerlijk daar!
    Ik zie op de foto's dat jullie volop genieten.
    De videootjes ga ik aankomend weekend op mn gemakje bekijken.
    Ook komisch om mijn ouders met jullie op foto's te zien.
    Hier gaat alles z'n gangetje, 't weer schommelt op en neer maar 't is overwegend warm.
    Met kleine Eva gaat 't ook goed.
    Judith, morgen zie ik onze vriendinnen: Saskia, Catrien en Nienke. Maar hoe dit is geweest, zal ik je mailen.
    Veel plezier, geniet lekker!
    Goed dat jullie hebben doorgezet om zo'n mooie reis opnieuw te maken.
    Je moet immers genieten van 't leven en je niet te druk maken, aldus de Balinees. ha, ha!
    groetjes van ons drie-en.