Australië, Sydney
Door: Edwin, Judith, Tessel & Romijn
Blijf op de hoogte en volg Edwin
25 Juni 2011 | Australië, Sydney
Gisteren, vrijdag, was onze laatste dag in Bali. ’s Ochtends hebben we zo lang mogelijk door geslapen, want de avond daarvoor was het laat geworden omdat we nogmaals van een prachtige Balinese dansvoorstelling hadden genoten. Maar uiteindelijk waren we rond half negen het bed uit. Snel inpakken en dan weer lekker ontbijten in Alam Indah, ons hotel. Wat een heerlijke plek om te zijn. Midden in de natuur, in de rust (hoewel in de vroege ochtend het bos/de natuur ontwaakte) en midden tussen de apen.
Om 9.30 uur stond de chauffeur klaar om ons te brengen naar Nusa Dua. Daar verbleven Edwin’s vader en Joke. Op naar hun hotel voor de laatste dag lekker zwemmen en zonnen. Ze zaten op een prachtig complex, een enorm hotel met de ene mooie tuin na het andere zwembad. Het hield maar niet op. We hebben samen met opa en oma van een heerlijk laatste dagje relaxen genoten.
We zijn begonnen op het strand. De zon scheen sterk en daardoor nodigde de zee direct uit voor een eerste duik. De zee was verassend warm en erg ondiep. Kids erin met de duikbrillen op zoek naar de visjes. Er waren heel veel kleine visjes maar helaas weinig grotere visjes. Maar dat maakt niks uit….Tessel en Romijn hebben heerlijk gezwommen. En Romijn heeft zelfs nog een inktvis gezien. We liepen langs de rustige grens tussen zee en strand en er dreef veel zeewier in zee. En tussen het zeewier zaten extra sliertjes. In eerste instantie viel het niet zo op, maar uiteindelijk bleek het een inktvis te zijn. Een lijfje van 5 cm. en poten van 10 cm. Maar zodra we de rest wilden roepen groef de inktvis zich in het zand in. Wat een uniek moment. Daarna lekker zwemmen met opa en oma in het zwembad. Alle kunsten tonen die tot nu toe geoefend waren.
Als afsluiter hebben we heerlijke sushi gegeten in het Japanse restaurant in het hotel. Onder de sterrenhemel met een 4-koppig bandje op de achtergrond met Mexicaanse, Amrikaanse en Balinese muziek. Alle werelddelen worden bij elkaar gebracht!
En toen de vlucht naar de volgende stap in de reis, op naar Sydney. Hoewel we een half uur vertraging hadden, viel de reis gelukkig erg mee. Tessel en Romijn hebben bijna de hele tijd geslapen en werden niet al te groggy wakker. Vanochtend om 9.30 uur zijn we op ons adres aangekomen in Glebe, Sydney. Het is fijn om weer op een vertrouwde plek te zijn aangekomen. We werden onthaalt met prachtige welkomstekeningen op de deur, geweldig! Omdat we toch wel erg moe waren, zijn we nog even 2 uurtjes gaan liggen. Toen hebben we ontbeten/gelunched en zojuist hebben we een wandeling gemaakt in het blok hier en dan herken je weer direct de winkeltjes, de bakery, de liquor shop, etc. We hebben onze eerste boodschapjes gedaan en even koffie/chocomel gedronken in een cafeetje.
Vannacht nog goed slapen en dan morgen naar het centrum van Sydney voor een eerste verkenningstocht Down Town.
25 Juni 2011 - 18:09
Marga:
Fijn om te horen dat jullie geen problemen hebben gehad om naar Australië te komen!
Het ziet er allemaal prachtig uit. Mooie foto's en de filmpjes zijn geweldig!
Het is leuk om jullie verhalen te lezen. Ik hoop nog veel meer te zien en te lezen.
Geniet maar lekker verder!!
Groetjes Marga -
26 Juni 2011 - 07:54
Hedwig:
Ja, Australia is heeeel wat anders dan Bali, dat snap ik... ;-) Leuke foto's...
Hebben jullie Moya en Sandy nog ontmoet, of waren die al weg? Wij zien ze a.s. woensdag, voor de eerste wedstrijd, ben benieuwd...
Hoe lang blijven jullie in Sydney en waar gaan jullie dan naar toe? Ik ben zo benieuwd, iedere dag even kijken wat jullie aan het uitspoken zijn, ben wel jaloers...
Veel plezier en geniet-ze, xxxx