Laatste keer Sydney en tropische regenbuien
Door: Edwin, Judith, Tessel & Romijn
Blijf op de hoogte en volg Edwin
04 Februari 2008 | Australië, Sydney
Sinds Kangaroo Valley hebben we niet echt de rust meer gehad om over onze belevenissen te schrijven. Ons staartje in the Valley was nog erg prettig, het is daar heel mooi en het zwembadje van het motel was lekker warm en helemaal voor ons alleen. Het was ook wel even erg lekker om in een kamer te zijn die 5x zo groot is als een camper! Vrijdag begon goed met een heerlijk uitgebreid ontbijt bij een heel gezellig eettentje. Zo één die er van binnen als een huiskamer uitziet en waarbij de koffie echt zalig is. We hadden er de dag daarvoor ook al gebruncht en daarom dachten we vanochtend om eens in de bakkerszaak naast het motel te ontbijten maar na één slok koffie hebben we de volle mokken laten staan en zijn we vertrokken naar café Bella waarvan we wisten dat het daar wel goed zou zijn, never change a winning team. We reden weg in de miezerregen en aan de groene omgeving kon je eigenlijk ook wel afzien dat het in de vallei regelmatig regent. Helaas kwamen we op weg naar Sydney in een file terecht (stilstaande vrachtwagen bij wegwerkzaamheden, wat een pech) en ook verliep het omruilen van de camper voor de auto niet vlot. Uiteindelijk waren we dan ook pas om een uur of 4 klaar, te laat om nog naar het aquarium te gaan zoals we bedacht hadden. We waren dus redelijk bij tijds bij Sandy en Moya, ook wel relaxed. Oscar had zijn eerste schooldag beleefd, dat was voor hem en zijn ouders een bijzonder moment. Omdat het onze laatste avond samen zou zijn, lukte het niet echt om vroeg te gaan slapen. Het werd een gezellig latertje. De volgende ochtend lukte het aardig om een beetje uit te slapen. Na een rustige ochtend gingen we op pad naar het aquarium, met de monorail want dat vindt Oscar geweldig. Hij is helemaal weg van treinen en trams, zou zijn hart ophalen in Amsterdam! Omdat we op een zaterdag gingen was het jammer genoeg wel behoorlijk druk binnen. Daarna nog naar de Power House museum gegaan dat vooral erg leuk is voor kinderen, want er is veel interactief voor de kids. En toen zijn we de auto ingestapt richting Coffs Harbor. Aangezien het in totaal toch een kleine 6 uur rijden was, hebben we de rit gespreid over twee dagen.
4 februari
We hebben er nu al 5 weken opzitten en zijn de helft van onze reis al weer enige tijd gepasseerd. Het is raar met de tijd, hoe ze vliegt terwijl het ook lijkt alsof we al heel lang weg zijn (veel langer dan 5 weekjes). Het zal wel komen omdat we zo ontzettend veel meemaken. Tegelijkertijd werd vooral tijdens het kamperen de dag opgeslokt door alledaagse dingetjes als opstaan, ontbijten, camper ombouwen, beslissen waar we stoppen, kinderen laten spelen, uitrekenen hoever we komen en welke campings daar liggen etc. Het is vooral deze omgeving die ervoor zorgt dat het zo bijzonder is, de natuur en dieren hier zijn zo anders als thuis of waar dan ook terwijl je toch door een westers land reist met alle gemakken bij de hand. Vandaag is het alweer maandag en we zitten nu in een B&B in Coffs Habor, een kuststadje tussen Sydney en Brisbane in. Het huis heeft een prachtige tuin met groot zwembad en overal hangen ‘schaduwdoeken’. Helaas komen die voor ons niet zo van pas want het regent sinds zaterdag. Het begon met wat druppels, wat buitjes, maar sinds gisteren vrij voortdurend. Toen we hier ’s middags aankwamen was het een uurtje droog en hebben we heerlijk gezwommen. Want het blijft ondanks de regen wel heel warm, tegen de dertig graden aan. Maar het is helaas niet wat we ons voor hadden gesteld en zeker niet zoals het normaal gesproken kan zijn, verzekeren onze gastheer en vrouw ons. We worden we heel goed verzorgd door Cathy en Ron en ook onze quarters zijn geweldig, 3 slaapkamers en een grote overdekte living/keuken waar we volop de ruimte hebben. En het is hier niet zoveel duurder dan andere B&B’s, dus echt een aanrader. Omdat het vandaag ook weer regende zijn we naar een “Dolfinarium” geweest. Een kleinere dan die van Harderwijk maar daarom misschien wel leuker. Er waren veel interactieve momenten waarbij vooral de kinderen veel met de dolfijnen, zeehonden, pinguins en schilpadden konden ‘spelen’. Het was niet zo druk en wij hadden voor de show een leuk gesprek met de dame in charge en Tessel werd dan ook speciale uitverkoren om de tandenpoets act op te voeren. Dus ook hier veel foto’s van onze kiddo’s! Voor de lunch in het café zaten we tussen de pauwen die net als musjes de kruimels kwamen wegpikken. Dat is toch wel net even anders… brrr grote beesten zo dichtbij! Bij ‘thuiskomst’ wilde Tessel meteen het water in en wilde Romijn best even doorslapen in zijn eigen bedje. Ron heeft voor ons lekker vis en seafood gehaald op de vismarkt en zal voor ons koken, jummie. Ons voornemen om het even iets rustiger aan te doen slaagt in ieder geval wel. Romijn heeft vanacht voor het eerst sinds lang weer klokje rond geslapen. En Tessel die zaterdag een dipje had heeft weer praatjes voor tien. En Edwin en Judith genieten van een bed dat groter en zachter is dan ze in tijden hebben beslapen. Morgen moeten we weer een stukje land inwaarts rijden voor onze eerste farmstay. Ze zullen wel geen wireless hebben zoals hier en wie weet moeten we een overstroming of twee trotseren maar jullie zullen er over een paar daagjes wel weer over lezen.