Melbourne - Reisverslag uit Sydney, Australië van Edwin Bueren - WaarBenJij.nu Melbourne - Reisverslag uit Sydney, Australië van Edwin Bueren - WaarBenJij.nu

Melbourne

Door: Edwin

Blijf op de hoogte en volg Edwin

21 Januari 2008 | Australië, Sydney

21 januari

We staan nu op een camping op Phillip Island, een eilandje een kleine 2 uur ten zuiden van Melbourne. Het is hier erg vol met vakantiegangers, niet helemaal ons ding maar het eiland is bijzonder en zo hebben we morgen alle tijd om een rondgang te maken. Eén van de grootste attracties is eigenlijk een groep kleine pinguins die hier woont en rond 8 uur ’s avonds aan land waggelt wat een erg grappig gezicht schijnt te zijn, maar het komt ons niet helemaal goed uit om dat te ondernemen. Het was erg gezellig bij Johan en Diana en daarom zijn we de afgelopen 2 nachtjes toch een beetje laat gaan slapen. Dus nu maar weer even rustig aan en met de kippen op stok. Ons normale ritme is dat de kinders rond 9 uur slapen en wij, na wat werk aan de weblog, route planning of pockets lezen nog geen 2 uur later. Als het mee zit (en dat zit het wel vaak hoewel Tessel vanochtend al om 10 over 6 aan mijn voet kriebelde omdat het toch echt morgen moest zijn want er was licht, vogels die floten en auto’s die reden!) worden de kids pas tussen half 9 en 9 uur wakker en moeten we zelfs nog een beetje haasten om om 10 uur te kunnen uitchecken.
We zullen weer een beetje ons ritme moeten oppakken want 2 daagjes logeren is toch anders dan met z’n viertjes in de camper. Het was heerlijk om iets meer ruimte te hebben, zelfs een hele bovenverdieping voor ons alleen. Diana en Johan zijn er op berekend bezoek te huisvesten, dat moet ook haast wel want bezoek vanuit Nederland blijft natuurlijk vaak ook iets langer dan een nachtje. Ze hebben goed hun best gedaan om ons de zonnige kant van het leven in Australië en Melbourne in het bijzonder te laten inzien. En we zijn er ook wel redelijk van overtuigd dat voor een periode van zo’n 3 jaar het goed toeven is hier. Maar dat moet je wel een goede baan hebben met een goed inkomen. Een huis kopen kan bijvoorbeeld alleen als je 20% uit eigen zak financiert. En een huis huren kan zo de helft van je salaris zijn (in de juiste wijk met genoeg ruimte voor buitenlands bezoek). Maar Melbourne is heel mooi zo aan de baai en er wordt op cultureel en sportief gebied erg veel georganiseerd. Vanochtend zijn we met Diana en Megan naar Johan’s werkplek gegaan, zijn kantoor op de 34e verdieping heeft ramen van vloer tot plafond die een geweldig uitzicht bieden. We zijn gezellig gaan lunchen op Docklands, een luxe havengebied in de stad. Bij het informatiecentrum hebben we brochures van de regio’s waar we naar toe willen opgepikt plus wat souvenierswaar. Een kort bezoek aan de binnenstad maar toch leuk om daar even tussen de wolkenkrabbers te hebben rondgelopen. Zoiets bestaat eigenlijk niet in Nederland, het deed ons een beetje aan New York denken. Het weer is hier nu redelijk mild, redelijk veel bewolking en wind. Dat is wel opvallend hier, dat als de zon achter de wolken is het redelijk fris kan zijn en als de wolk wegschuift het bloedheet kan zijn. Of zoals we in Adelaide meemaakten dat het de ene dag 41 graden kan zijn en de volgende weer 25 ofzo. En hoe 20 graden ‘koud’ aanvoelt als je op 30 berekend bent! Tot nu toe hebben we de zon goed kunnen weren en bouwen we heel langzaam een bruin kleurtje op. We hebben er nu 3 weken van onze reis opzitten, nog 5½ te gaan. De tijd vliegt voorbij maar omdat we zoveel meemaken lijkt het ook al weer heel lang geleden dat we niet in Australië waren! Maar door al jullie leuke reacties voelen we ons toch nog dicht bij huis. Vooral Tessel glundert als er voor haar een berichtje is, heel erg bedankt juf Bianca, Tessel mist de klas ook enorm en hoewel ze geniet van al het leuks hier kan ze niet wachten om iedereen weer terug te zien! En lieve Anne, Derk, Myrthe en Carlijn, Tessel doet jullie veel lieve groetjes! Gefeliciteerd met je verjaardag Myrthe, Tessel heeft een leuk Australisch kadootje voor je als ze terugkomt. En muis is ook erg onder de indruk van alle avonturen hier, we zullen ‘m binnenkort op de foto zetten…
Vanaf morgen weten we niet in welke bushbush we terecht komen en wanneer we weer online kunnen gaan. Dus voor nu werkse enzo, wij genieten nog even door!!!

• 21 Januari 2008 - 13:35

Demi En Joep:

Hoe gaat het , Tessel? En met Romijn? Het is zeker leuk daar. Als je terug komt ga ik een tekening voor je maken.
    De groetjes van demi en joep

• 21 Januari 2008 - 15:55

Marianne:

Dit berichtje is speciaal voor Tessel.
    Het is hier heel slecht weer en als ik je zo zie met je zomerkleertjes aan ben ik best wel jaloers op je. Hoe vindt Snuffel de grote reis? Mag hij overal mee naartoe? Wat een bofferd is dat dan. Heb je al wat Engels geleerd? En hoe vind je kamperen? Vast wel heel leuk, denk ik.
    Zo, en nu een berichtje voor Romijn.
    Dag kleine boef. Volgens mij heb jij het heel erg naar je zin als ik zo naar de foto's kijk. Gezellig, hè, overal vriendjes om mee te spelen en leuke dieren om naar te kijken. Wat een schattige koala heb jij met papa gezien! En die gekke kangaroes, die zou ik ook wel eens echt willen zien.
    Ik mis jullie wel, hoor, we moeten heel veel knuffels inhalen als ik jullie weer zie. Nu moeten papa en mama dat maar even voor mij doen. Dag lieve schatten.

Oma

• 21 Januari 2008 - 16:45

Tatum:

lieve tessel
    ik heb nu thuis ook jou berichten en foto s gezien en mama heeft t voorgelezen. De hele fam. vond het erg leuk, ik ben net naar zwemles geweest en het gaat best goed hoor, wel een beetje ongezellig zonder jou. Op school mis ik je heel erg en Anne ook maar ik vind het wel leuk voor jullie dat jullie het zo leuk hebben het is hier erg regenachtig en veel wind niks aan dus buiten. Wij gaan nu avondeten en volgens tatum worden jullie nu ongeveer wakker. Tessel stuur je mij een berichtje terug sorry ons vraagteken lukt even niet. heel veel kusjes van tatum en fam.
    chris.willemse a planet.nl

• 21 Januari 2008 - 18:11

Niek:

Hallo Tessel
    Hoe gaat het met jou? ik mis je heel erg.
    Ik hoop dat je snel weer op school komt om samen te spelen. Ik speel nu alleen buiten met Mirthe. Ik heb goed nieuws! ik heb heel goed mijn best gedaan met zwemmen en we hebben sinds een week een hondje. Hij heet Balou en is 9 weken oud en is lief en af en toe stout.
    Heb je al kangeroes gezien? en Koala beertjes?

Ik vind je heel erg lief Tessel.

Tot gauw

kusjes van Niek

(yolanda_niek@hotmail.com)

• 21 Januari 2008 - 22:45

Diana En Co.:

Dag allemaal, nog even snel een berichtje om te laten weten dat we het erg gezellig vonden met jullie! En o ja, jullie hebben nog een klein geel campinggidsje laten liggen ... moeten we dat ergens naartoe sturen?

Groetjes van ons drietjes