Centrepoint Tower & Zoo - Reisverslag uit Sydney, Australië van Edwin Bueren - WaarBenJij.nu Centrepoint Tower & Zoo - Reisverslag uit Sydney, Australië van Edwin Bueren - WaarBenJij.nu

Centrepoint Tower & Zoo

Door: Edwin

Blijf op de hoogte en volg Edwin

05 Januari 2008 | Australië, Sydney

4 & 5 januari

Ik heb net even de foto’s van vandaag zitten bekijken en wat hebben we toch een leuke trip tot nu toe. Ook al heb ik vandaag alles al een keer gezien, het nog een keer bekijken is ook echt leuk. Hopelijk ook voor jullie. Maar goed, eerst maar even vertellen wat we gisteren gedaan hebben……

…..want gisteren hadden we bijzondere start. We hebben toch besloten om er een dokter bij te halen voor Tessel. Voor de 3e dag een verhoging en hoofdpijn en weinig eten. Dat is echt niets voor Tessel. Plus dat je hier een risico loopt op uitdroging met de warmte. ’s Ochtends is Judith met Moya naar het ziekenhuis gegaan voor een check-up. Gelukkig was het niet druk op de ER kinderafdeling en kon ze meteen geholpen worden. Ze hebben haar bekeken en vastgesteld dat ze een virus heeft/had, geen verhoging meer heeft maar wel een beetje uitgedroogd was. Wat verrassend was, was dat ze geen verhoging meer had. Wij dachten van wel, maar we moeten er kennelijk aan wennen dat iedereen warmer aanvoelt als het buiten en binnen zoveel warmer is. Op zich logisch, maar toch. Het ziekenhuis ging gelukkig niet over één nacht ijs (en jullie wel in Nederland als ik de berichten een beetje volg :) ). Ze hebben ook nog een x-ray gemaakt van haar longen voor een longontsteking en haar urine getest. Beide waren gelukkig negatief. Dus ze waren weer thuis rond 13.00 uur met een streng regime van om de 10 minuten 30 ml. drinken. Op die manier kon Tessel haar uitdroging weer herstellen. Met andere woorden, het was misschien achteraf niet nodig om te gaan, want ze heeft geen medicatie gekregen. Haar lichaampje heeft alles er zelf uitgevochten (we zijn trots op haar!) , maar het is goed om het even te laten nakijken.

Goed, met dat mooie bericht zijn weer op pad gegaan in de middag. Een makkelijk uitje, heel dichtbij met de auto en niet te vermoeiend voor Tessel. Op naar de hoge toren van Sydney, Centrepoint Tower. Sommige comdians uit Melbourne vinden het een soort van Wc-borstel. Als je er op drukt, dan komt alle vuiligheid van Sydney omhoog. Een beetje grap in het kader van Amsterdam-Rotterdam.
Maar goed naar boven met de lift en dan fijn foto’s maken als een echte toerist. En dat hebben we dan ook echt gedaan. See for yourself!

Vandaag, 5 januari, stond de Taronga Zoo op het programma. Altijd leuk voor de kids, maar met name is de ligging ook fantastisch. Het ligt op een heuvel tegenover Sydney. Dus het uitzicht is echt geweldig. En om er te komen is ook een feest. Twee keer met de trein en dan met de ferry. De trein is vooral erg leuk voor Oscar, maar de ferry is ook erg leuk voor…eigenlijk iedereen. Dan kun je weer fijn de toerist uithangen en foto’s maken die iedereen allang heeft gemaakt. En wij hebben ze nu ook (we hebben ze eigenlijk wéér na onze huwelijksreis in 2000). Maar het was een leuke trip. En de Zoo was ook echt leuk om te doen. We hebben ook een mooie bird show gezien (één foto van een kaketoe). In de show lieten ze allerlei roofvogels zien, met de “slechte” gewoonte om vlak boven de hoofden van mensen (lees bomen, bosschages, etc.) te scheren. Altijd leuk om dat even mee te maken. Ze hadden bijvoorbeeld twee grote eagles en twee soorten uilen. Maar wel echt leuk. Aan het einde konden de kids een muntje geven aan een vogel als donatie. De vogel pikt het dan uit hun handjes. Tessel en Romijn wilden dat ook wel doen (ook geen foto helaas).
We hebben dus toch wel weer een hoop meegemaakt. Hopelijk hebben we ons ziekenhuisbezoekje kunnen afstrepen van de lijst en komt deze niet meer terug. We willen nog wel wilde kaketoes zien (gaat zeker lukken) en oh ja, het regende vandaag. Het was even schrikken :-) maar met 25 graden is dat geen straf! We zullen nog wel vaker regen zien, met name in Bali.

Morgen laatste (volle) dag in Sydney en dan vliegen we naar Adelaide op maandag. Met de jetlag gaat het steeds beter. We hadden rekening gehouden met één week en ik denk dat dat wel gaat lukken. De nachten worden steeds meer met slapen gevuld en minder met de dvdtjes kijken.

See you next time!!!!!

• 05 Januari 2008 - 13:11

Ome Ithamar:

Leuke foto's ... hier haden we ook een beetje regen, maar helaas geen 25 graden! Mar met 7-8 graden celcius mogen we ook niet klagen. Vandaag hadden we de neef Pierre (en zijn vrouw Anne) van Christine op bezoek plus hun vijf(!) kinderen. Dus het hele huis vol met plezier. Hun jongste, Paul-Henri, had vandaag ook nog zijn eerste verjaardag dus dat was even feesten geblazen ... met taart en kaars erbij.

We kijken met de hele familie elke dag voor updates en dan vertaal ik het hele verhaal in het engels. Goed dat alles met Tessel beter is ... uitdroging heb je al een maal sneller in Australie, vooral als je nog geen biertje mag drinken (..grapje!)
    Veel plezier nog en tot de volgende keer!

Ithamar, Christine, Victor, Georgia & Oscar

• 05 Januari 2008 - 14:07

Frits:

Het is zaterdagmiddag, tot nu toe een beetje gelezen en gelummeld. Hedwig heeft de flu maar het gaat al weer wat beter dan gisteren. Ik ga straks even wat frisse buitenlucht inademen in het centrum van Wijchen. Gisteren met Ithamar en Victor op pad geweest: Hanos voor Franse kaas en naar een winkel gespecialiseerd in open haarden. Een vonkenvanger en grillplateau moest Ithamar hebben. De foto's van Sydney brengen bij mij wat emoties los, wat een prachtige wereldstad! In de opera hebben Hedwig en ik in 1981 Cyrano gezien, vier jaar geleden weer om dat wereldbefaamde architektonische hoogstandje heen gelopen, een paar keer, en ons in de binnenstad verbaasd over de vele leuke en mondaine winkeltjes. Nu zijn jullie weer aan de beurt...
    Fijn dat Tessel okay is, we maakten ons een beetje zorgen. Ook fijn dat het regende in Sydney, dat kan Australia's goede aarde wel gebruiken. Maandag dus Adelaïde. Doe vooral Jeff en mijn grote broer+vrouw de hartelijke groeten. Heeft Aad nog plannen om naar Holland te komen?
    We hebben in Barnstorf een gezellige jaarwisseling gehad. Twee keer uit eten gegaan, de eerste keer gecombineerd met een ijshocky wedstrijd. Ook een ritje gemaakt in de spiksplintenieuwe Porsche Boxster S van Alfred Rieck. Over 300pk en 280km top!
    Goed, dit was het even. Groeten uit Nederland, ongeveer 10 graden en motregen. Mooie boel!
    Frits.

• 05 Januari 2008 - 17:13

Marianne:

Gelukkig maar dat Tessel weer opgeknapt is. Maar wel weer een extra onverwacht bezoekje aan een heus Australisch ziekenhuis! Ook best wel stoer. Met zo'n verhaal kan je nog eens thuiskomen. Ja, ja, maak er maar weer een grap van. Foei oma!
    Wat een mooie foto's hebben jullie gemaakt. En wat zien Edwin en Romijn er als echte toeristen uit, Romijn met zonnebril en pet en Edwin met Australische hoed. Trouwens Tessel en Judith hebben ook al van die mooie hoeden op. Moet ik misschien ook aanschaffen voor op Bali.
    Ik kijk weer uit naar jullie volgende verslag. Dit is echt heel leuk voor ons thuisblijvers.
    Heel veel liefs en knuffels,
    (O)Ma(ma)rianne

• 05 Januari 2008 - 18:56

Mindel:

Lieve Tessel en Romijn, ik zie jullie steeds maar in het vliegtuig zitten als jullie voorbij vliegen. Ik zwaai dan heel hard maar kan er niet bij. Ik vind de foto's wel leuk, maar de foto van de spin het mooist.

• 05 Januari 2008 - 22:09

Machteld:

Heerlijk om zo van jullie te horen! Beste wensen nog he, en groetjes van Ragnhild en Bas. Ragnhild is 14 feb uitgerekend en er komt een dochter!

Liefs Jan en Machteld

• 06 Januari 2008 - 10:07

Diederik En Laura:

Wauw wat een gekke henkies :-)
    en dan doelen wij natuurlijk op foto (51ferry6)

ën een america's cup jacht, wauw!

• 06 Januari 2008 - 10:29

Diana Smidts:

Hai allemaal, zo te lezen hebben jullie het erg naar je zin in het verre zuiden. Jammer hoor, dat Tessel zo ziek was. Onze vakantie in NL is helaas door ziekte helemaal in het water gevallen. De omslag naar zulk koud weer was toch erger dan gedacht en we zijn bijna drie weken ziek geweest, o.a. griep, middenoorontsteking en buikgriep. Donderdag weer naar Melbourne. Het is daar al tijdenlang boven de 40 graden ... We kijken er naar uit om jullie te ontmoeten! Groetjes, Diana

• 06 Januari 2008 - 17:34

Chris:

He lieve aussies!

Allereerst een heel fijn nieuwjaar gewenst! Ik heb net zitten lezen wat jullie allemaal uitgespookt hebben de laaste week, en voor zover ik het nu snap, zitten jullie straks al on a plane.. again. Hoop van harte dat t goed gaat met tessel en romijn deze keer, en jullie tuurlijk ook! Op temperatuur en uitgeslapen op pad! Ziet er goed uit die zonnebrillen. Onbegrijpelijk dat we niet allemaal naar australië verhuizen. Nooit meer stoken.
    Zit een tikkie jaloers naar die schuilende kangaroo's te kijken. Memory's weet je wel.

Wij hadden een geweldig oud en nieuw diner. Het goede nieuws is is dat ik redelijk sushi heb leren maken, dus dat kun je verwachten bij komende etentjes als starter. alle vingers en tenen behouden, en de hoofdpijn is ook alweer weg. Ben zelfs begonnen in de nieuwe baan. Kantoor werk is gek maar comfortabel. (Koffie wanneer je er maar zin in hebt, en een pc bij de hand.)
    Vast en zeker ook de beste wensen en zoenen van Emma, maar die is kunst kijken, dus ik doe ze even van haar op de pof.

Heb een goede reis, en tot kijks op de foto's!
    Groet en zoen;

Chris

• 06 Januari 2008 - 18:27

Erik, Suus En Mannen:

Hello Ven Bjoeren Family! Ziet er erg leuk uit en ondanks ziekenhuisbezoek klinkt jullie reis tot zover helemaal goed. Wij hebben een week Parijs gerelaxed en Niek nog even een weekje extra achtergelaten bij Ann en Dre. Lekker Oud en Nieuw gevierd met mijn jaarclub en aanhang (en groot deel van hun kroost), reg gezellig met vol huis. Inmiddels zijn Suus en ik weer aan het werk, is Niek weer thuis en gaat Maarten (eerste potjes!) heel erg goed. Veel liefs en plezier met zijn viertjes, groeten, Suus, Erik, Niek en Maarten

• 07 Januari 2008 - 07:40

Frits:

Even een kort berichtje, Hedwig is voor 95% opgeknapt en vanmorgen naar haar werk gescheurd in haar bolide. De rest van de flu moet maar slijten gedurende deze week. De 22ste a.s. gaat haar andere voet onder het mes van de orthopedisch chirurg, ze voelt zich al wat wee in de maag... maar ze wil per se van die knobbel af. Dan passen de nieuwe schoentjes beter.
    Fijn dat jullie de lange heenreis van je af weten te schudden waardoor de vakantie steeds fijner wordt. De foto's van de kinderen zijn erg leuk (Romijn is zo'n stoere bink! en Tessel roept een hoge mate van vertedering op). En het waterlandschap rond Sydney is zeer aantrekkelijk.
    Vandaag dus naar Adelaïde...dat roept herinneringen en emoties op. Rundle Mall, de foot hills, bergen als decor van de stad. Mooi voor de foto's! Jeff stuurt mij vrijwel elke week cc-mails, de laatste was een filmpje van balletdansers die zo te zien beter op hun plaats zijn in een circus. Die Chinese meisje zijn van jong rubber! De komende dagen heb ik enkele nieuwjaarsrecepties, leuk om ouwe commerciële strijdmakkers weer eens te zien en te spreken. Ik wens jullie een fijne tijd in Zuid-Australia, vergeet de wijnregio's niet! Leuk die Duitse namen van wijnboeren, immigranten van anderhalve eeuw geleden. Groet, knuf en kus van pa en ma.